Veelgestelde vragen
Bedrijf
Eurodita werd in 1994 in Litouwen opgericht.
Momenteel exporteren wij naar 19 verschillende landen. Onze belangrijkste markten zijn het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.
Wij werken uitsluitend B2B en bieden private label blokhutten aan. 99% van onze klanten zijn andere bedrijven in plaats van eindklanten. 100% van onze klanten verkoopt aan klanten in 1-15 beursterreinen.
Het aantal varieert per seizoen, maar gemiddeld hebben we 125 mensen in dienst.
Ja! We hebben een uitgebreid en genereus partnerprogramma waar u meer over kunt leren hier.
productie
Onze jaarlijkse houtverwerkingscapaciteit bedraagt ~15000 m3. Dit vertaalt zich in ongeveer 14000 tuinhuisjes en ongeveer 30 grote blokhutten per jaar.
Enorme houtblokken: 19x100 mm; 28x100mm; 35x100mm; 44x130mm; 58x130mm en 70x130mm;
Gelijmde boomstammen: 70x130mm; 88x260mm;135x260mm; 180x260mm en 220x260mm.
Ja, wij produceren verschillende soorten deuren en ramen:
Ramen en deuren voor tuinhuisjes worden gemaakt met enkellaags glas van 4 mm dikte, of enkel glas van 4-6-4 mm. Alle ramen zijn draai-kiep-type.
Ramen en deuren bedoeld voor grotere blokhutten voldoen allemaal aan de Euro68-norm.
Deze ramen en deuren zijn voorzien van dubbel glas en hebben een dikte van 4-16-4 mm.
Alle ramen en deuren zijn draai-kiep-type.
Wij kunnen deze ramen en deuren aanbieden met 3-laags beglazing met een dikte van 92 mm.
Wij kunnen alle ramen en deuren aanbieden in Euro68-norm, geverfd in elke kleur uit het RAL-kleurenpalet.
Absoluut! Wij creëren graag nieuwe en unieke blokhutontwerpen. We gebruiken interne software die snel en nauwkeurig de prijs van elk uniek project berekent. Het biedt ook een 3D-gegenereerd model van de uiteindelijke blokhut met de opgegeven parameters.
Door onze maatwerkopdrachten en persoonlijke benadering van de klantenservice kunnen productietijden variëren. Het kan ook afhankelijk zijn van het seizoen waarin de productie plaatsvindt.
Ja, wij verzorgen onze eigen bezorging. Wij besteden alleen uit in zeldzame, uitzonderlijke gevallen.
Omdat we het productieproces onder controle hebben, kunnen we de kosten overzien en de stijging ervan beperken voordat ze het eindproduct beïnvloeden.
We gebruiken noordelijk sparrenhout – een licht, duurzaam materiaal dat we zeker uit duurzame bronnen kopen.
Blokhutten
Vergeleken met gewone woningen vertonen blokhutten niet zoveel verschillen, afgezien van een licht verhoogd brandgevaar als gevolg van de aard van het hout. Dit gevaar wordt verzacht met een speciale anti-ontvlambare kleurstof.
De kwaliteit van de gebruikte kleurstof bepaalt hoe vaak u het blokhut opnieuw moet schilderen. Het wordt aanbevolen om de buitenverf elke 2-3 jaar te verversen.
Hoewel we niet voor isolatie zorgen, bereiden we wel dubbellaagse wanden, vloeren en daken voor die tijdens de bouw klaar zijn voor isolatie.
Er zijn geen grenzen aan de levensduur van blokhutten. Met goed onderhoud gaan ze meer dan tientallen jaren mee.
Wij raden altijd aan om een volledige fundering te leggen. Onze klanten bouwen blokhutten meestal op betonnen palen.
Hoewel hout goede isolerende eigenschappen heeft, hangt de volledige energie-efficiëntie ook af van het isolatiemateriaal en de dikte ervan.
Vergeleken met gewone huizen brengen blokhutten een verhoogd brandrisico met zich mee vanwege de aard van het bouwmateriaal. Er zijn echter vlamvertragende kleurstoffen beschikbaar om dit risico te beperken.